Rosevale

Adding a complete new storey to a tired bungalow has transformed it into a New England inspired family home.

Side of the completed house

The Concept

The original house

Remodelling Sussex

New England style extension

House transformation Sussex

Remodelling & Extension

Working with the original footprint of the existing bungalow we skilfully designed a new first floor that would take advantage of the location and added style of the house. Our approach resulted in a smooth process of obtaining planning permission which was granted without any obstacles and our technical plans and construction details allowed the Building Regulation and construction process to follow shortly after.

Introducing sash windows, steep gables, slate roofs, an open porch verandah and a clever use of coloured timber cladding have helped transform this bungalow next to the sea into a desirable home.

Before and After

Please drag the slider to view the original house compared with the completed property.

Modified Image Original Image

This project was featured in:

Related Projects